Експерт відповів, чому ЗСУ не можна відходити з Бахмута / Фото: Костянтин і Влада Ліберови

Бахмут залишається однією з найгарячіших точок фронту. ЗСУ утримують західну частину міста, відвоювали дорогу, мова про оточення вже не йде. Ба більше, Силам оборони не потрібно відходити з міста, щоб уникнути великих втрат серед особового складу.

Про це в інтерв'ю УНІАН розповів військовий експерт Роман Світан. За його словами, якщо українські сили почнуть відступати, посиплеться весь фронт, доведеться відступати на нові рубежі, а це вже не зовсім добре якраз з боку втрат.

"Приймати рішення на місці будуть командири оперативної ланки в залежності від розвитку ситуації. Зараз в районі Бахмута росіяни використовують практично все, що у них є, починаючи від УР-77 – це система розмінування, яка використовується в ударному режимі – до авіації всіх типів з усіма засобами ураження, починаючи від некерованих реактивних снарядів, закінчуючи керованими. Вони намагаються "розібрати" висотки до підвалів, щоб наші війська не могли використовувати їх як вогневі точки", - сказав експерт.

Відео дня

Світан додав, що тиск окупантів сильний, потужний. Вони можуть працювати в такому режимі ще кілька тижнів, адже загарбники стягують боєприпаси і пожвалили авіаційні вильоти.

"Є ще Авдіївка і Мар'їнка, але основне – це Бахмут. Дуже важко, але наші наші сили тримаються, є ротаційні моменти, є прийняття рішень на відхід-захід. Там йде так звана позиційна боротьба: позиція здається, позиція береться знову або береться позиція поруч в глибині фронту. Ця позиційна війна буде ще тривати до нашого наступу. Я думаю, все-таки ціною неймовірних зусиль ми утримаємо Бахмут, поки не почнемо рухатися вже самі", - підсумував Світан.

Бахмут сьогодні - головні новини

З літа 2022 року окупанти намагаються захопити Бахмут, але очікуваних успіхів у ворога нема. Натомість втрати колосальні. 15 квітня повідомлялося, що на території Бахмута точаться запеклі бої. Зазначалося, що воїни з 57-ї мотопіхотної бригади нав’язали окупантам шалені за інтенсивністю й зухвалістю контрнаступальні каруселі.

Як заявляв військовий експерт Олександр Коваленко, головне занепокоєння у боях за Бахмут викликає загроза застосування противником важких вогнеметних систем "Сонцепік".

Вас також можуть зацікавити новини: