У Бахмуті не вщухають важкі бої / facebook.com/GeneralStaff.ua

Ситуація в Бахмуті "незмінно критично-контрольована", а головне занепокоєння викликає загроза застосування противником важких вогнеметних систем "Сонцепьок". Про це заявив військовий аналітик Олександр Коваленко.

За його словами, українським бійцям доводиться діяти максимально грамотно, щоб стримати просування противника. 

"Де потрібно, відійдуть, потім повернуться. Ряд позицій переходять з рук в руки по кілька разів на день. Образно, ситуацію можна назвати пекельними гойдалками", – говорить експерт.

Відео дня

Особливо важкі бої йдуть за контроль над залізничними коліями і вокзалом. У найближчих околицях Бахмута окупанти намагаються атакувати на Іванівське і Хромове – щоб відволікти ЗСУ від вуличних боїв. Але, як стверджує Коваленко – безуспішно.

"З іншого боку продовжує вселяти занепокоєння інтенсивність задіяння авіації РОВ і перспектива системного застосування ТОС-1А "Сонцепьок". Якщо не буде вироблена система протидії, "Сонцепьок" може створити серйозний дисбаланс в міських умовах", – попереджає експерт.

У той же час Коваленко зазначає, що в останні дні артилерія ЗСУ "добряче кошмарить" окупантів, що позначається на темпах їхнього просування, а також дає надію на контрбатарейну боротьбу з ТОС-1А.

Ситуація на фронті сьогодні

Згідно до ранкового зведення Генштабу, за минулу добу ситуація на фронті суттєво не змінилася. Ворог як і раніше намагається наступати на чотирьох основних напрямках – Бахмут, Авдіївка, Мар'їнка і Лиманська ділянка.

Підсумком цих наступів стали додаткові майже півтисячі окупантів, яких ЗСУ знищили за минулу добу. Загалом же за час вторгнення агресор втратив вже понад 181 тисячу осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: