Тривають бої за Авдіївку / facebook.com/GeneralStaff.ua

Ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин вирішив перекинути "еліту" свого злочинного угруповання на Авдіївський напрямок. Військовий оглядач Олександр Коваленко трактує таке рішення Пригожина як політичним.

Коваленко зауважує, що зараз на війні в Україні відсутня еліта "вагнерівців": "Основна частина "вагнерівців" з досвідом була знищена у першій половині 2022 року".

Експерт назвав таке перекидання дурним, оскільки ватажок відправляє своїх найманців фактично на забій.

Відео дня

"Те, що під Авдіївку відправляють частину регулярів, - так, це є. "Вагнерів" не вистачає під Бахмутом і кидок їхній на Авдіївку дурний і безглуздий. На Бахмутському напрямку "Вагнера" ніяк не можуть поставити крапку і Пригожин від цього неабияк страждає. І крім того, що він зараз не має достатнього ресурсу для систематизації штурмів, частина ресурсу кине туди, де оборона ЗСУ поглине ще більше "вагнерів", - пояснив Коваленко.

Війна в Україні - ситуація на Авдіївському напрямку

Авдіївський напрямок - один з чотирьох напрямків, де тривають запеклі бої з окупантами. В епіцентрі бойових дій також залишаються Білогорівка, Бахмут, Мар'їнка та їх околиці.

Інститут вивчення війни раніше зазначав, що росіяни, схоже, посилюють цю ділянку фронту і роблять його пріоритетним. Захоплення Авдіївки зробило б можливим відновлення операції ворога на Вугледарському напрямку.

Далі з'явилася інформація про спробу окупантів оточити українське угруповання в місті. Однак у МВА зазначали, що ЗС РФ вже давно ведуть бої за Авдіївку. А експерт Жирохов додав: "За дев'ять років там зробили величезні фортифікаційні споруди і захопити місто таким чином практично неможливо".

Наразі ситуація в Авдіївці нагадує "м'ясорубку", повідомив боєць окремого загону спеціального призначення "Майкл" 29 березня.

Вас також можуть зацікавити новини: