За своєю схемою зловмисники працювали два місяці / фото: МВС

Слідчі Нацполіції повідомили про підозру злочинній групі, члени якої привласнили 43 мільйони гривень під час закупівлі товарів для потреб ЗСУ.

Про це йдеться у повідомленні МВС.

"Зловмисники перерахували кошти, отримані від держави, на рахунки підконтрольних їм осіб, а потім легалізували їх. У ході досудового розслідування встановлено, що директор суб’єкта господарської діяльності уклав кілька договорів із Міністерством оборони України на закупівлю товарів військового призначення. Зокрема – захисної амуніції, форменого одягу та взуття, а також харчових наборів", - зазначають правоохоронці.

Відео дня

Однак, більшу частину отриманих коштів фігурант та двоє його спільників перераховували на рахунки фізичних осіб-підприємців як оплату за юридично-консультаційні послуги.

"Для приховування злочинних дій зловмисники вносили до офіційних документів завищену вартість замовлення на товари військового призначення. За такою схемою упродовж двох місяців зловмисники привласнили 43 мільйони гривень", - зазначили в МВС.

Нагадаємо, правоохоронці за місяць зареєстрували понад 70 кримінальних правопорушень за бізнес на "гуманітарці".

Генпрокурор нагадала, що трохи більше як місяць діє нова законодавча норма про кримінальну відповідальність за торгівлю гуманітарною допомогою.

Вас також можуть зацікавити новини: