ЗСУ відбивають атаки ворога / фото 92 ОМБр ім. кошового отамана Івана Сірка

Російська Федерація може спробувати виснажити Україну, щоб перетворити її на "державу, що не відбулася". 

Як повідомив Науковий співробітник Національного інституту стратегічних досліджень і старший аналітик благодійного фонду "Повернись живим" Микола Бєлєсков в інтерв'ю "24 каналу", новий план РФ передбачає систематичне створення проблем для українців протягом 5-10 років.

Зокрема, загарбники можуть довго не давати українцям нормально жити, відлякувати інвесторів і заважати повертатися біженцям.

Відео дня

"Вони могли вибрати підхід до повільного виснаження України. Тобто окупувати частину території, а на решті — не давати можливість нормально жити. Відлякувати інвесторів, заважати біженцям повертатися і дивитися, що станеться з такою державою через 5-7-10 років", — заявив Бєлєсков.

За його словами, у Кремля є можливість створювати проблеми Україні навіть без широкомасштабних наступів своїх військ. Асиметрія полягає в тому, що бойові дії ведуться саме на нашій території.

"Тому виходить така ситуація, що у рашистів є можливість створювати нам проблеми навіть без активних бойових дій, навіть без проведення стратегічних наступальних операцій, реалізовувати стратегію повільного перетворення України на failed state, на жаль", — пояснив експерт.

Війна в Україні - останні новини

Голова Головного управління розвідки (ГУР) МО України Кирило Буданов вважає, що бойові дії не зможуть тривати довго, оскільки окупанти фізично не потягнуть розтягування війни на великі терміни. Так, ЗСУ продовжать наступ навіть взимку.

Водночас президент Володимир Зеленський каже, що не хоче думати про тривалу війну, однак готується до неї.

Військово-політичний оглядач групи Інформаційний спротив Олександр Коваленко вважає, що бойові дії можуть затягнутися ще на півтора року.

Вас також можуть зацікавити новини: