РФ вдарила ракетами по Одещині / скриншот

У ніч проти вівторка, 19 липня, російські окупанти завдали масованого удару по Одеській області.

Про це повідомляє "Суспільне" та місцеві Telegram-канали.

За попередніми даними, загарбники вдарили по регіону ракетами. Вибухи лунали в Одесі та пригороді. Частину ракет вдалося збити силам протиповітряної оборони.

Відео дня

За різними даними, в області зафіксовано від трьох до п'яти "прильотів". На місці ударів почалися пожежі. Внаслідок обстрілу є постраждалі, їм надають першу допомогу. На місце прибули медики та рятувальники.

Наразі відомо, що внаслідок ворожих ударів постраждали люди. На відео з місця подій видно окровавлену літню жінку. 

Ракетні удари по Одещині підтвердив спікер Одескої ОВА Сергій Братчук.

"Одещина. Ракетна атака. Країна-терорист "традиційно" воює з мирним населенням. Триває рятувальна операція. Деталі - згодом. Бережіть себе та своїх рідних", - написав він у Telegram.

Заступник начальника Одеської районної військової адміністрації Олексій Мацулевич повідомив, що наразі нема даних про загиблих внаслідок ударів. Однак є постраждалі.

"Щодо загиблих поки даних немає, є легкі поранення в 4 осіб. Два будинки ще палають. Два будинки не підлягають відновленню. Навколо в багатьох повбивало вікна. Збитки встановлюються", - зазначив він.

Раніше аналітик ISW Наталія Бугайова заявила, що якщо росіяни матимуть можливість, вони підуть на Одесу. Поки що у них цієї можливості немає. За її словами, для ЗСУ важливо було вигнати росіян з острова Зміїного.

Вас також можуть зацікавити новини: