Жданов оцінив, чи збере РФ нову армію для захоплення України через 20 років / фото ua.depositphotos.com

Військовий експерт Олег Жданов оцінив, чи вийде у РФ за 20 років зібрати нову армію для повторної загарбницької війни проти України.

"У них плани дійсно такі є... Російська Федерація у минулому році внесла корективи в свою військову доктрину в плані розвитку збройних сил. Вони ухвалили рішення повністю перейти на дивізійно-полкову, організаційно-штатну структуру. Тобто їм треба переформатувати усі бригади, розгорнути декілька нових армій, кілька десятків нових дивізій... Чисельність вони вже збільшили до півтора мільйонів чоловік", - зазначив він.

За його словами, це була перспектива на найближчі 20 років:

"Але це було у минулому році... Сьогодні, по-моєму, навіть самий упоротий оптиміст повинен розуміти, що відродити російську армію до стану на 24 лютого 2022 року в реаліях сьогоднішнього дня неможливо. Це можна було б, якщо Росія, припустимо, завтра припинила вогонь і вивела свої війська на свою територію, закрилася б залізною завісою і почала клепати танки і кулемети. Тоді - так. Тоді у перспективі найближчих 50 років цілком можливо вони б вийшли на довоєнний рівень".

Жданов зазначив, що від російської армії зараз у технологічному плані "не залишилося нічого":

"Москву нічим захистити. Навіть танкового батальйону не знайшлося для того, щоб вивести і перекрити дорогу Пригожину. Танків Т-90 - що залишилося на фронті, те і є. Те, що ще підлягає ремонту, вони якось підтримують. Основний бойовий танк РФ сьогодні - Т-72. БТР-70 знімаються зі зберігання...".

Втрати Росії в Україні - дані ВСУ

Як повідомляв УНІАН, загальні втрати Росії в Україні з 24 лютого 2022 року по 29 червня 2023 року орієнтовно склали: близько 227 780 чоловік особового складу. За минулу добу українські захисники знищили майже 700 російських загарбників.

Також РФ втратила в бою в Україні: танків - 4038, бойових броньованих машин - 7857, артилерійських систем - 4116, РСЗВ - 627, засобів ППО - 388, літаків / вертольотів-315/308, БПЛА оперативно - тактичного рівня - 3513, крилатих ракет-1261.

Вас також можуть зацікавити новини: