Росія створить "елітну" авіагрупу з Су-24 та Су-34 / Міноборони РФ, Facebook

Плани Росії щодо створення "елітної" авіаційної групи "Шторм" для ударів по Україні у відповідь на рішення партнерів надати нашій країні винищувачі F-16 більше спрямовані на внутрішню аудиторію у РФ і навряд чи зможуть серйозно вплинути на ситуацію на фронті. Таку думку висловив експерт з питань національної безпеки Іван Варченко.

У розвідці Великої Британії кажуть, що до складу "Шторму" увійде щонайменше ескадрилья Су-24 Fencer і Су-34 Fullback, а також ескадрильї ударних вертольотів. Як зазначив експерт в ефірі телеканалу FREEДОМ, у росіян не вийде якісно підняти рівень свого озброєння.

"Я не бачу тих можливостей, з якими б російський військово-промисловий комплекс міг би зараз якісно підняти рівень свого озброєння. І те, що вони зараз зберуть Су-24 або Су-34, не означає, що вони зробили технологічний стрибок", – наголосив він.

Відео дня

За словами експерта, подібні заяви росіяни роблять для того, щоб заспокоїти населення РФ і дати надію на зміни на фронті.

"Уряд РФ намагатиметься заспокоїти російське населення, заявивши, що зробить якийсь підрозділ із жахливою назвою, і він знищить вкотре Київ і всю Україну. Але ми це вже чули", – додав Варченко.

Водночас експерт переконаний, що воїни ЗСУ зможуть протистояти озброєнню, яке кине у бій Росія.

"Це все буде падати від "Стінгера" та "Ігли", будь-яких інших технічних рішень, які є в українців, і зброї, яку дають нам наші партнери з цивілізованого світу", – вважає він.

Надання літаків F-16 Україні

Речник Державного департаменту США Метью Міллер заявив, що надання Україні винищувачів F-16 є пріоритетом для США. Він зазначив, що Штати будуть працювати над цим питанням разом із країнами-партнерами.

Крім того, можливість можливість поставки Україні запчастин для винищувачів F-16 може розглянути Португалія. І хоча питання надання цих літаків Україні зараз країною не обговорюється, там готові навчати українських пілотів на винищувачах F-16.

Крім того, тренувати українських пілотів на F-16 готові Нідерланди. Точну дату старту навчань льотчиків та інші деталі у МЗС країни розкривати не стали.

Вас також можуть зацікавити новини: