Росія стягнула військових до кордону з Україною / фото t.me/mod_russia

Військовий експерт Владислав Селезньов заявив, що окупанти стягнули до прикордонних Брянської, Курської та Білгородської областей 26 тисяч військових, майже 150 танків, бронетехніку та артилерію.

На його думку, цього недостатньо для прориву в районі Харківської чи Сумської областей, пише "РБК-Україна". Однак він допускає, що такий сценарій можливий, якщо Росія об'єднає цих військових із угрупуванням своїх військ на Куп'янському напрямку.

"Якщо дивитися на всю цю історію через призму самостійного руху, наприклад, на Сумську чи Харківську області, то цього недостатньо. Але якщо вони синхронізують дії з контингентом на Куп'янському напрямку, то зможуть завдати нам чимало клопоту", - пояснив експерт.

Відео дня

Селезньов додав, що у РФ є всі необхідні ресурси, однак "наша армія це розуміє, продовжуючи працювати над тим, щоб позбавити його цієї переваги".

Війна в Україні - останні новини

Як раніше повідомляв УНІАН, з початку контрнаступу ЗСУ на Бердянському та Мелітопольському напрямках звільнили вже 169 квадратних кілометрів території, тоді як на Бахмутському - 24 квадратних кілометри.

На цих трьох напрямках ЗСУ закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника.

Станом на ранок 11 липня загальні бойові втрати противника становлять близько 235 тис 020 осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: