Експерт натякнув на головний напрямок удару ЗСУ на фронті / t.me/V_Zelenskiy_official

Військовий експерт Олексій Мельник прокоментував, на якій з ділянок фронту може відбутися "головний удар ЗСУ" в рамках контрнаступу.

Наразі вважається, що південь України являється "пріорітетом" бойових дій армії України. В інтерв'ю OBOZREVATEL експерт частково з цим погодився, але підкреслив, що про події фронту може офіційно рапортувати лише Генштаб ЗСУ: "Але дійсно це (південь України - УНІАН) може бути одним із головних напрямків удару", - зазначив Мельник.

За його словами, наразі армія України навмисне дезорієнтує окупантів й змушує активними бойовими діями проводити передислокацію військ з одного напрямку фронту на інший. Головна ціль - максимально ослабити оборону РФ на важливій ділянці для України, вказав експерт. 

Відео дня

Мельник вважає, що за реальні дані щодо майбутнього "головного" удару Генштаб РФ, умовно, виклав би "великі гроші". 

"Думаю, за відповідь на запитання, яким буде напрямок головного удару ЗСУ, генеральний штаб чи командування російського угруповання заплатили б, образно кажучи, великі гроші. Те, що вони перекидають війська з одного напрямку на інший, - це одна з цілей, яка переслідувалася активізацією бойових дій на різних ділянках фронту", - зазначив він. 

Мельник вказав, що перспективи у майбутнього "головного удару" - є, однак говорити про те, наскільки швидко та глибоко просунуться ЗСУ - зарано.

ЗСУ ведуть наступ на трьох напрямках - звіт Генштабу 

Нагадаємо, що ранком 11 липня Генштаб ЗСУ уточнив оперативну ситуацію на фронті та повідомив, що ЗСУ ведуть наступ на трьох основних ділянках: Мелітопольському, Бердянському та Бахмутському напрямках. 

Про це повідомив речник Генштабу Андрій Ковальов. Він уточнив, що захисники України продовжують активно діяти північніше та південніше міста Бахмут. 

Вас також можуть зацікавити новини: