Окупанти заявили "права" на західні околиці села, вивісивши стяг, кажуть аналітики / Колаж УНІАН, фото DeepState, фото Генштаб ЗСУ

Армія Російської Федерації захопила Бердичі (село у Донецькій області), вивісивши на західних околицях свій прапор-ганчірку.

Про це ввечері 27 квітня заявили аналітики DeepState після поганих новин щодо Очеретиного від  ОСУВ "Хортиця". Проект стверджує

"Бої на захід від Бердичів тривають. Сили Оборони ведуть ар'єргардні бої. Утримувати лінію зіткнення в нинішньому вигляді неможливо, тому відхід з північних околиць села є вимушеною мірою".

Відео дня

Також там акцентують, зараз найголовніше - це збереження особового складу. 

Росія взяла Бердичі, стверджує DeepState / фото DeepState

 Зазначимо, слід дочекатися офіційної інформації від Генштабу ЗСУ.

Росія закріпилася в Очеретиному на Донеччині - що відомо

Сьогодні речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин повідомив, що армія Росії змогла порватися та закріпитися в Очеретиному (Донецька область). За його словами, Україна вживає всіх заходів, щоб вибити звідти окупантів. "Тривають важкі бої, ситуація контролюється підрозділами Сил оборони", - сказав він. 

За даними Волошина, для отримання контролю над селом ворог розгорнув на цьому напрямку чотири бригади ЗС РФ. Зі свого боку Україна ввела додаткові засоби й сили з резерву, сказав речник "Хортиці".

Сьогодні видання BILD також повідомляло, що окупанти розширили прорив під Очеретиним й захопили село Соловйове.

Вас також можуть зацікавити новини: