Командувач ОС про обстріл в районі Водяного та загибель двох бійців: формування РФ свідомо йдуть на зрив домовленостей / фото Командування об'єднаних сил ЗС України у Facebook

Командувач Об'єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв після прицільного обстрілу із гранатометів різних систем в районі населеного пункту Водяне та загибелі двох українських бійців заявив, що збройні формування Російської Федерації спрямовано йдуть на зрив домовленостей, що були досягнуті Тристоронньою контактною групою.

Про це йдеться в його заяві, розміщеній на сторінці операції Об’єднаних сил у Facebook.

Читайте такожОкупанти обстріляли Водяне і Золоте-4 на Донбасі: два українських військових отримали поранення

Відео дня

«Я, як командувач Об’єднаних сил, констатую, що сьогодні, 30 жовтня, порушивши домовленості, досягнуті Тристоронньою контактною групою, російсько-окупаційні війська здійснили прицільні обстріли українських позицій», - заявив Наєв.

За його словами, ворог нахабно вів прицільний вогонь із гранатометів різних систем по підрозділу Об’єднаних сил в районі населеного пункту Водяне.

«Із сумом повідомляю, що внаслідок обстрілу на початку доби два військовослужбовці Збройних сил України отримали поранення, несумісні з життям», - відзначив він.

Командування Об'єднаних сил висловлює глибокі співчуття рідним та близьким загиблих воїнів.

«Така зухвалість противника свідчить про те, що збройні формування Російської Федерації спрямовано йдуть на зрив домовленостей, що були досягнуті Тристоронньою контактною групою 22 липня 2020 року. Сьогоднішній обстріл доводить, що противник не має на меті досягнути миру», - наголосив командувач.

Також він додав, що на вогневі провокації противника підрозділи Об'єднаних сил надали адекватну відповідь змусивши російсько-окупаційні війська повернутись до режиму тиші.

Перемир'я на Донбасі: що відомо