Новини України / фото REUTERS

Генеральний штаб ЗСУ підготував інформацію щодо російського вторгнення станом на 5 березня. 

ЗС РФ продовжують обстріли цивільної інфраструктури, що приводить до втрат серед мирного населення. Окупанти прагнуть оточити Києв, Харків і Миколаїв, а також вийти на адміністративні кордони в Луганській та Донецькій областях і створити сухопутний коридор до Криму. Ворог втрачає наступальний потенціал.

На Волинському напрямку просування окупантів вглиб України та активних дій немає. За наявною інформацію, у Білорусі на кордоні з Україною знаходяться готові до наступу боєздатні частини ЗС РБ. Однак морально-психологічний стан військових погіршується, вони деморалізовані.

Відео дня

На Поліському напрямку угруповання військ Східного воєнного округу, Тихоокеанського флоту та повітряно-космічних сил ЗС РФ загальною чисельністю до 15 БТГр продовжує блокувати Київ з північного і західного напрямків. 

Силам двох БТГр ворог намагається проникнути до Вишгорода. В районі н.п. Іванків окупанти розгорнули польовий майданчик для військової авіації. У результаті зусиль ВСУ був знищений 488-й мотострілецький Сімферопольський Червонопрапорний полк Західного воєнного округу ЗС РФ.

На Сєвєродонецькому напрямку російські війська ворог веде наступальні дії на Сєвєродонецьк та Харків. У прикордонних з Україною районах Бєлгородської області в районі н.п. Безсонівка відзначено зосередження до 3 тисяч осіб резервістів, що прибули для поповнення втрат. Морально-психологічний стан резервістів дуже низький.

На Маріупольському напрямку агресор продовжує блокувати Маріуполь, обстрілює інфраструктуру та житлові квартали міста з метою залякування населення. Ворог порушує Міжнародне гуманітарне право та не забезпечує дотримання режиму припинення вогню в "зелених" коридорах.

На Таврійському напрямку військові РФ оточили Маріуполь та намагаються наступати на Запоріжжя. Ворог готується відновити наступ на Миколаїв. В Чорноморській та Азовській операційних зонах противник продовжує підготовку до морської десантної операції.

Ворог несе втрати. ЗСУ збиває літаки над Черніговом та захоплює військові трофеї, які використає проти окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: