У кількох областях України немає світла після атаку росіян: що відомо  / Фото УНІАН

Ввечері в неділю, 11 вересня, по всій України оголошено повітряну тривогу. Після повідомлень про вибухи у кількох областях немає світла або спостерігаються проблеми з електропостачанням.

Як повідомила Деркачівська міська рада (Харківшина), окупанти вдарили по об'єктам критичної інфраструктури.

"Шановні громадяни! На даний момент територія громади повністю знеструмлена у зв'язку з тим, що окупанти вдарили по об'єктам критичної інфраструктури! Будь ласка, зберігайте спокій. Харківобленерго вже працює над вирішенням цього питання!", – йдеться в повідомленні.

Відео дня

Аналогічне повідомлення надійшло із Первомайської громади на Харківщині.

Мер Харкова Ігор Терехов підтвердив, що був удар по інфраструктурному об'єкту Харкова.

"Унаслідок удару – у багатьох районах міста пропало світло. З цієї ж причини в тих же районах немає й води – не працюють насоси. Це підла та цинічна помста російського агресора за успіхи нашої армії на фронті, зокрема – у Харківській області", – написав він.

Він також закликав усіх дотримуватися спокою та підтвердив, що фахівці та комунальники вже працюють над усуненням пошкоджень.

Крім цього, надходили повідомлення у соцмережах про знеструмлення населених пунктів в Сумській, Дніпропетровській, Полтавській, Запорізькій, Одеській областях. З'являються також повідомлення про проблеми з водопостачанням. 

На Сумщині, як сповістив голова ОВА Дмитро Живицький, по всій області впала напруга у електромережі.

"Рекомендую по можливості  вимкнути  електроприлади та іншу побутову техніку для уникнення її пошкодження! Електросистема області залишається нестабільною через руйнування в результаті ворожих бомбардування у березні. Також можливі атаки російсько-фашистських військ по об'єктам енергозабезпечення в Україні", – зазначив він.

Згодом він також посвістив, що на Сумщині відсутнє електропостачання в 135 населених пунктах Охтирського району, у деяких населених пунктах по області немає води.

"Аварійні служби уже працюють над усуненням цих проблем", – додав Живицький.

Голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін, не повідомляючи про причини проблеми, сповістив: "Світло та водопостачання по області скоро будуть відновлені. Енергетики вже працюють.

Речник Одеської ОВА Сергій Братчук повідомив, що в області ситуація повністю контрольована. Усі служби працюють згідно визначених завдань.

Голова Нікопольської РВА (Дніпропетровська область) Євген Євтушенко опублікував повідомлення із закликом зарядити мобільні телефони та повербанки.

Голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко пізніше сповістив, що деякі міста та громади області залишилися без світла.

"Росіяни ударили по енергетичній інфраструктурі. Не можуть змиритися з поразками на полі бою. Та ми впораємося.  Уже працюють  усі служби. Відновимо все з максимально можливою швидкістю", – написав він без уточнень.

Як сповістили в "Укрзалізниці", у зв’язку з обстрілами інфраструктури на Слобожанщині очікуються затримки низки поїздів в напрямку з та до Харкова, Сум, Полтави.

"Жоден сьогоднішній рейс не скасовано, рух продовжується всією мережею залізниці. На вокзалах Харкова та інших тимчасово знеструмлених міст організовано безпечну висадку та посадку пасажирів. Також пасажирам буде дозволено залишитися на території вокзалів протягом комендантської години. Просимо пасажирів зберігати спокій, довеземо всіх, як завжди. Залізно", – йдеться в повідомленні

Зокрема, через перебої з електропостачанням потяг №1 Харків – Івано-Франківськ затримується орієнтовно на 45 хв. Потяг №786 Київ – Шостка – на 40 хв. 

Зі станції Харків-Пас. може бути затримано відправлення поїздів №164 Харків – Київ (час відправлення 21:16), №7 Харків – Одеса (час відправлення 21:43). 

Вас також можуть зацікавити новини: