Російські окупанти продовжують обстріли портової інфраструктури на Очаківському напрямку / фото Багрянцев Юрій, УНІАН

На Миколаївщині ворог обстріляв два портових цивільних буксира. Вже відомо, шо внаслідок російської атаки є загиблі та поранені.

Про це повідомив спікер оперативного командування "Південь" Владислав Назаров, коментуючи обстановку станом на 14:00.

"Ворог продовжує обстріли портової інфраструктури на Очаківському напрямку. Внаслідок влучання по двох портових цивільних буксирах, що були задіяні в транспортуванні баржі із збіжжям, виникла пожежа, втрачено керування суднами. Два члени екіпажів загинули, одного з пораненнями врятовано, доля ще одного – невідома", - розповів він.

Відео дня

За словами Назарова, також на Миколаївщині зенітно-ракетними системами С-300 вночі було обстріляно Березнегуватську громаду. Пошкоджено приватні будинки. Поранено одну цивільну особу.

Війна в Україні: ситуація на півдні

30 жовтня українська авіація потужно вдарила по ППО росіян на півдні. Відомо, що ракетно-артилерійські підрозділи виконали 70 завдань. Як зазначив військовий експерт Коваленко, ЗСУ скоро звільнять важливі міста біля Херсона, адже Україна має всі можливості повернути і звільнити практично усе правобережжя Херсонщини.

У Генштабі також розповіли, що російські війська здійснюють підготовчі заходи щодо відведення артилерійських підрозділів з правобережної частини Херсонської області. Надалі їх можуть перекинути на інші напрямки.

Вас також можуть зацікавити новини: