За словами експерта, незабаром ЗСУ будуть просуватися далі / censor.net

Військовий експерт Олександр Коваленко вважає, що незабаром Збройні Сили України можуть звільнити важливі міста біля Херсона. Деокупація півдня триває, все йде поетапно.

Про це експерт розповів в ефірі FREEДОМ.

"На Херсонщині, на правобережній частині, насправді немає нічого такого дивного в принципі. Йде поетапне звільнення території, саме поетапно, крок за кроком. І на кожному етапі звільнення звільняються ті чи інші локації, які вигідні на даний момент. ЗСУ розміщують там свої позиції, розширюють там плацдарм", - зазначив Коваленко.  

За словами експерта, незабаром ЗСУ будуть просуватися далі. Коваленко також назвав населені пункти, які будуть звільнені.

"Ми бачимо, що це відбувається поетапно, тому і подальше звільнення буде аналогічно відбуватися поетапно. Я зараз бачу як мінімум дві локації, які найближчим часом можуть бути звільнені: це локація Берислав - Козацький і локація Снігурівки. А яка з них буде звільнена, або комбіновано обидві відразу - це вже інше питання. Аналогічно і коли, оскільки формування умов для звільнення теж грають дуже важливе значення. Але те, що звільнення як таке відбуватиметься поетапно, це факт.  Єдине, що можу окреслити приблизні терміни, як на мою думку, до кінця 2022 року", - додав Коваленко.

Експерт зазначив, що в України є всі можливості для повернення і звільнення практично всього правобережжя Херсонщини, в тому числі включно і Херсона.

Ситуація на півдні України

Як повідомляв УНІАН, за останню добу воїни Військово-Морських сил ЗСУ знищили понад 50 окупантів і 17 одиниць техніки. У список входять БТР, БМП, ББМ і самохідні артилерійські установки.

Військовий експерт Риженко описав сценарій звільнення Херсона і зазначив, що росіяни щось задумали. Він вважає, що вуличних боїв у місті не буде, проте рашисти не хочуть віддавати Херсон, для них він дуже важливий.

Також сьогодні у ЗСУ розповіли, як окупанти намагаються закріпитися на півдні. Противник обстрілює звільнену територію Херсонської області з лівого берега Дніпра. Крім цього українська авіація потужно вдарила по ППО росіян на півдні, ракетно-артилерійські підрозділи виконали 70 завдань.

Вас також можуть зацікавити новини: