РФ залучила до своїх виборів жителів ОРДЛО / фото Facebook Денис Казанський

У партії "Єдина Росія", яка раніше відмовилася визнавати окупований Донбас частиною РФ, розповіли про подальшу долю захопленого регіону.

Зокрема, депутат Держдуми РФ від цієї партії Дмитро Саблін, перебуваючи в окупованому Донецьку, заявив, що в ОРДЛО "проходить експеримент по возз'єднанню території з Росією". На це звернув увагу журналіст і представник України в ТКГ Денис Казанський у своєму Телеграм-каналі.

"На наступних виборах до Державної Думи тут будуть зроблені мажоритарні одномандатні округи. Вони зараз не можуть бути зроблені, тому що поки не вистачає жителів, які мають паспорти для окремого округу", - заявив російський депутат, додавши, що таких "округів" в ОРДЛО може бути два-три.

Читайте такожОкупанти позбавили Донецьк транспорту вечорами й самі визнали це (відео)

"Ось така "громадянська війна" ... Найдивовижніше, що на тлі таких заяв Кремль продовжує звинувачувати Україну в невиконанні Мінських угод. Яким чином з цими угодами співвідноситься "експеримент по возз'єднанню" ОРДЛО з Росією представники Кремля, як зазвичай, не уточнюють", - пише Казанський.

Вибори до Держдуми РФ і реакція України

  • Раніше ЦВК РФ схвалила залучення жителів ОРДЛО з російськими паспортами до електронного голосування на парламентських виборах в РФ, які відбудуться 17-19 вересня 2021 року.
  • МЗС України закликало Росію скасувати рішення і висловив рішучий протест діям окупантів. 
  • За даними ЗМІ, підконтрольні Кремлю бойовики проводять активну кампанію з реєстрації жителів на порталі "держпослуг". Крім того, окупанти планують організувати підвезення виборців на дільниці в Ростовській області.
  • Монопольне становище на агітацію в ОРДЛО має тільки одна партія - політична сила Володимира Путіна "Єдина Росія".
  • Російські паспорти почали роздавати жителям ОРДЛО навесні 2019 року після відповідного указу Путіна. Світ не визнає їх легітимності.