Росія знову влаштувала ракетну атаку / фото t.me/andrii_nebytov

Цієї ночі, 18 травня, Російська Федерація знову здійснила масовану ракетну атаку по Україні. Особливістю сьогоднішнього обстрілу стало те, що ворог не використав жодної балістичної ракети. Зокрема, агресор не запускав й аеробалістичні "Кинджали", як під час попередньої атаки.

"Особливість цієї атаки те, що не було цього разу застосування балістичних ракет. Саме балістики, яка була попередній раз. Тоді були й аеробалістичні ракети, а також ті, що летіли по балістичній траєкторії. Цього разу ворог обмежився лише крилатими ракетами. Ось таким чином маємо сьогодні такий успішний результат", - розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

На питання щодо продовження нічних масованих ракетних атак Ігнат відповів, що робити прогнози невдячна справа. За його словами, головне в цій ситуації посилення ППО України, оскільки "очікувати від ворога різних неприємних "сюрпризів" можна".

Відео дня

Масована атака РФ по Україні 18 травня

Сьогодні вранці у Києві та низки областей прогриміли вибухи. Над столицею сили ППО збили усі ворожі цілі, однак уламки впали у трьох районах міста, викликавши подекуди пожежі.

Цього ранку ворог знову атакував Хмельницьку область, влучивши в об'єкт критичної інфраструктури. Водночас над Одесою збили більшість ракет, але було влучання в об'єкт промисловості. Внаслідок атаки загинула одна людина і ще двоє отримали поранення. 

Загалом цього разу українські сили протиповітряної оборони знищили 29 з 30 російських крилатих ракет. Також українськими силами збито два ударних БпЛА "Shahed-136/131" та два розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня. 

Вас також можуть зацікавити новини: