Основною метою операції Росії є блокування Києва / фото REUTERS

Основною метою операції Росії є блокування Києва, створення сухопутного коридору до півострова Крим та самопроголошеної "Придністровської Молдавської Республіки.".

Про це заявляють Сухопутні війська ЗС України.

"Станом на 21:00 24 лютого противник продовжує ведення повномасштабної агресії проти України. На цей час з 90 БТГр на територію України введено понад 60 батальйонних тактичних груп. Основні зусилля противник зосереджує на Слобожанському, Сіверському, Таврійському напрямках. З дозволу ще одного "братського народу" з Республіки Білорусь проводяться демонстраційні дії вздовж північної ділянки державного кордону України літаками Су-25СМ з аеродрому Лунінець. Вже зрозумілий підступний план російських загарбників. Основною метою операції є блокування Києва, створення сухопутного коридору до півострова Крим та самопроголошеної ПМР. Для цього висаджено повітряний тактичний десант: до 200 російських солдат на аеродромі Гостомель", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Ще одна мета загарбника, як зазначається - завдавати втрат критично важливій цивільній інфраструктурі, по якій регулярно наносяться ракетно-авіаційні удари.

"На підступах до Херсона ведуться бої. Противник намагається обійти місто зі сходу та продовжити наступ у напрямку Миколаєва. Завдано два ракетних удари по Буялику. Угруповання Сил оборони продовжує ведення оборонної операції по відсічі збройної агресії. Механізовані та танкові підрозділи ведуть оборону на півночі по рубежу Перемога-Глухів. Колона російських окупантів зупинена. 1 ОТБР продовжує бій на околиці Чернігова", - пояснили в Сухопутних військах.

Також на слобідському напрямку ведеться оборона по рубежу Довжанка, Дворічна, Артемівка, Котузівка, Харків, Дергачі, Довжик, Мураха, Охтирка, Суми.

"Противник має вкрай низький моральний стан. Красномовний приклад – оборона Сум та Охтирки. В Охтирці малочисельний підрозділ забезпечення, озброєний лише стрілецькою зброєю, зачистив рідне місто від штурмового батальйону росіян. Військові звертаються до громадян: кожна пляшка запалювальної суміші з даху на ворожий танк, кожен постріл з мисливської зброї по авто окупанта різко знижує наступальні апетити загарбників, надає значну перевагу силам оборони у відсічі збройної агресії", - заявили СВ.

Вас також можуть зацікавити новини: