ЗСУ скоро звільнять Луганськ / фото ua.depositphotos.com

Жителі Луганська поширили в Мережі інформацію про підготовку до "оборони" міста: для цього ворог планує використовувати неефективні бетонні конструкції.

Спікер Східного угруповання ЗС України Сергій Череватий заявив, що ніякі "зуби дракона" не зможуть зупинити українські сили.

"Це чіткий маркер того, наскільки окупанти бояться прориву і більше, що у них дуже великий страх викликає вже командувач фронтом Олександр Сирський. Вони вже зараз страхуються, вони будують оборону. Коли у нас буде достатньо підготовлених військ, не втомлених від боїв, коли у нас буде достатньо вогневої сили, ніякі зуби дракона не зупинять нашу армію", - сказав Череватий. 

Він зазначив, що наші військові інженери одні з кращих в Європі.

"Вони здатні подолати будь-які перешкоди інженерного типу, а тим більше коли перед цим по ворогу буде завдано масового удару. Тому я не думаю, що це їх врятує", - сказав військовий.

Ситуація на Луганщині: що відомо

До середини листопада ВСУ вже звільнили від російських окупантів 12 населених пунктів.

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай відзначив, що окупанти стягнули в напрямку Кремінської та Сватового тисячі мобілізованих резервістів. Він сподівається, що підрозділи Сил оборони в кінці зими зможуть вийти на лінію розмежування 2014 року, а в 2023 році – деокупувати всю територію Луганської області. Гайдай також повідомив, що окупанти стягнули на Кремінський та Сватівський напрямки тисячі мобілізованих резервістів.