ЗСУ успішно застосовують західну зброю / фото Генштаб

Для ударів по території Росії першочергово необхідно створити розвідувальні можливості, а не отримати дозвіл від Сполучених Штатів Америки на застосовування їхньої зброї.

Про це "Еспресо" розповів військовий експерт Defence Express Іван Киричевський. За його словами, для цього Україна хоче отримати від Штатів далекобійні розвідувальні дрони, які американцям зараз не потрібні. Вони на це не йдуть.

"Там не стоїть питання про те, щоб отримати прямий дозвіл від Держдепу натискати на червону кнопку, яка запускає ATACMS та HIMARS у бік Бєлгорода. Наразі стоїть питання про те, щоб і на території РФ можна було забезпечити потік розвідданих в режимі 24/7, як це відбувається під час ударів по об'єктах ворога на тимчасово окупованих територіях", - пояснив він.

Відео дня

Удари по території Росії: що кажуть у США

Раніше Politico повідомляло про візит групи українських народних депутатів до Вашингтона. За їхніми даними, представники України намагалися отримати дозвіл бити американською зброєю по території Росії. 

Президент України Володимир Зеленський заявляв, що неможливість повною мірою використовувати американську зброю надає Росії величезну перевагу на полі бою.

Сьогодні група американських конгресменів опублікувала звернення до глави Пентагону Ллойда Остіна, в якому вони закликають дозволити Україні бити по стратегічних цілях в РФ "за певних обставин".

Вас також можуть зацікавити новини: