Росія 2021 року планує призвати на службу у свою армію ще близько 3 тисяч жителів Криму / фото УНІАН

Україна і Рада Європи закликають Російську Федерацію припинити призов мешканців Криму у російські збройні сили в окупованому Криму.

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив на спільній прес-конференції з генеральним секретарем Ради Європи Марією Пейчинович-Бурич.

"Ми поділяємо з генеральним секретарем думку, що Росія має скасувати заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу, припинити призов кримчан до лав російської армії", - сказав Кулеба.

Відео дня

Також міністр зазначив, що в Україні з нетерпінням очікують на першу доповідь Пейчинович-Бурич щодо ситуації з правами людини в тимчасово окупованому Криму.

Читайте такожСитуація на кордоні РФ та України: в Міноборони налякали агресивними планами Кремля на зимуГлава МЗС додав, що у Раді Європі цього року вже ухвалили документи на підтримку України.

"Кремль має припинити окупацію та відновити територіальну цілісність України в її міжнародно визнаних кордонах. Для всіх очевидно, що тимчасова окупація Криму підриває норми міжнародного права та принципи Ради Європи, яка стоїть на захисті демократії, прав людини та верховенства права", - наголосив Кулеба.

За його словами, було домовлено про початок спільної роботи над підготовкою плану дії Ради Європи для України на період 2023-2026 роки. Попередній план на період 2018-2021 роки стосувався підтримки реформ в Україні.

Довідка УНІАН. З 2015 року до лав збройних сил РФ призвала близько 31 тис. жителів окупованого Криму. Росія 2021 року планує призвати на службу в свою армію ще близько 3 тис. жителів окупованого Кримського півострова.

Вас також можуть зацікавити новини