Швидкість російських ракет Х-22 порівнянна зі швидкістю гіперзвукової зброї / фото Міністерство оборони РФ

Українська система протиповітряної оборони (ППО) не здатна перехопити російські ракети Х-22, які Кремль використовує для своїх найкривавіших терактів, як це було 14 січня - в день, коли боєголовка агресора буквально "склала" вдвічі багатоповерховий житловий будинок в Дніпрі

Як зазначив політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко в інтерв'ю Главреду, проблема полягає в технічних особливостях ракет Х-22. Однією з них є швидкість боєголовок, яка порівнянна з можливостями гіперзвукової зброї. 

"Її швидкість досягає 4,5 махів. Нагадаю, що 5 махів – це бар'єр гіперзвукової зброї. Тобто вона майже наближається до такої зброї за швидкістю", – зазначає експерт.

Друга особливість - висота, на якій летять ракети Х-22. Смертоносна зброя може рухатися на висоті від 12 до 20 кілометрів, що не дозволяє українській ППО "перехопити" ракети в небі. 

Перехоплення ракет Х-22 - думка експертів

Раніше військовий експерт Олег Жданов пояснив, що дальність польоту ракети Х-22 становить до 600 кілометрів, які вона долає всього за 7-8 хвилин. Тому Україна засікає боєголовку тільки тоді, коли вона вже входить в зону ППО нашої країни. 

Як зазначив екс-заступник глави Генштабу ЗСУ Ігор Романенко, від початку російські ракети Х-22 були спроектовані як засіб знищення авіаносців США, що несе ядерний заряд.

Тому, щоб збивати ці ракети, Україні потрібно більше сучасних протиракетних комплексів (ПРО), кажуть експерти. Йдеться про комплекси IRIS-T, NASAMS і Patriot. При цьому вони повинні бути підключені до космічної розвідки. 

Вас також можуть зацікавити новини: