ЗСУ обороняють зайняті позиції / фото 24 ОМБр ім. короля Данила

Українські військові перейшли на лінії фронту до активної оборони. Наразі Україна має масштабувати підготовку системи оборони й накопичувати резерви для реалізації планів на 2024 рік.

"Сьогодні йде позиційна війна з проведенням контрударів за нашого боку на окремих напрямках. Треба посилити все це інженерними спорудами та фортифікаціями. Має бути сформована система оборони й участь в цьому повінні брати прикордонні адміністрації й вся Україна. Ми маємо виграти час для того, щоб підготуватись до наступного року", - заявив в ефірі "Еспресо" засновник благодійного фонду "Закриємо небо України", генерал-лейтенант Ігор Романенко

За його словами, в залежності від того, скільки сил Україна зможе накопичити, буде змінюватись план на наступний рік.

Відео дня

"Тобто, чи матимемо ми можливості від оборони, яка відбувається зараз, перейти до контрнаступальних дій на окремих напрямках, які можуть забезпечити виконання стратегічного рівня завдань. Фактично, весь план на наступний рік буде залежати від наших можливостей, які ми зможемо накопичити", - пояснив експерт.

Війна в Україні - останні новини

Вчора російські окупаційні війська наступали на шести напрямках фронту, але успіхів не досягли. Було понад 80 боєзіткнень.

Втрати РФ у війні проти України зросли вже до 331 110 осіб (+1 070 окупантів за добу).

У ніч на 2 грудня російські військові атакували Україну, випустивши 11 ударних дронів типу "Shahed" з мису Чауда (Крим) та керовану авіаційну ракету Х-59 з повітряного простору окупованої Запорізької області.

Вас також можуть зацікавити новини: