Ракета Калибр / Міноборони Російської Федерації / Facebook

Російські окупанти утримують у Чорному морі три ракетоносії для ударів по українських містах.

Про це йдеться у нічному зведенні ОК "Південь".

"Корабельне угруповання ворожого флоту з 11 одиниць тримається поблизу кримського берега, але три ракетоносії, з яких один підводний, тримають напоготові зо два десятки ракет типу "Калібр", - попереджають військові.

Відео дня

Війна в Україні: актуальні дані

Російські війська продовжують наступ на Донбасі. Сьогодні ввечері Генштаб відзвітував про відбиття ворога на всіх напрямках на сході.

На думку експертів Conflict Intelligence Team, Росія почала перекидання нещодавно сформованого третього армійського корпусу. Рух військ і техніки зафіксовано в Ростовській області. На яких напрямках командування планує задіяти солдатів – поки невідомо.

Протягом доби українські захисники завдали нових точних ударів по інфраструктурі ворога на півдні. Експерт Олег Жданов вважає, що повне руйнування мостів через Інгулець фактично розсікає південнобузьке угруповання противника на північну і південну компоненту.

Цьогорічна осінь буде вирішальною у російсько-українській війні, сказав представник розвідки. Але бойові дії триватимуть і в негоду - пізньої осені і взимку. Водночас деякі аналітики допускають, що новий "виток" війни може початися навесні, коли Путін збере потрібну кількість живої сили.

ЗСУ вже ліквідували 46 500 окупантів і тисячі одиниць ворожої техніки.

Вас також можуть зацікавити новини: