Валерій Залужний поділився важливою інформацією щодо війни проти росіян / фото facebook.com/CinCAFU

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний висловив своє бачення щодо важливих змін до підходів ведення війни проти РФ.

Генерал переконаний, що "найголовніше наше завдання буде полягати в прийнятті нової точки зору на форми і способи застосування Сил оборони для досягнення перемоги", йдеться у його статті для CNN. За його словами, головна причина зміни стратегії, способів і форм застосування військ - розвиток військової техніки й озброєння, а особливо - безпілотних систем, застосування яких стало масовим та дозволяє виконувати широкий спектр завдань.

"Відтак безпілотні системи, поряд із іншими новітніми видами озброєнь, є чи не єдиним інструментом виходу з воєнних дій позиційної форми, які є у часі не вигідними для України з цілої низки причин", - підкреслив він.

Відео дня

На думку генерала, чи не головний варіант здобуття переваги - опанування всім арсеналом новітніх, вкрай ефективних та порівняно дешевих засобів, які швидко розвиваються. "Саме спроба скористатися здобутками прогресу у сфері розвитку новітніх технологій дозволить виграти науково-, технічно-, технологічно-тактичний бій та призведе не лише до безумовної перемоги, а й до економії і збереження ресурсів як Україною, так і нашими партнерами", - вважає Залужний.

Головнокомандувач української армії додав, що вже опановуються та розвиваються операції:

  • логістична;
  • зі створення цифрового поля;
  • кіберзасобів та комбінованих ударних дронів;
  • з контролю за радіоелектронною обстановкою.

"...Вони проводяться за єдиним замислом та планом, узгоджені і взаємоповʼязані, але відрізняються за змістом", - зазначається у статті.

На думку Залужного, у поточному році українській стороні необхідно зосередити головні зусилля, зокрема, на створенні системи забезпечення воїнів високотехнологічними засобами.

У центрі уваги Валерій Залужний - останні новини, які варто прочитати

Раніше низка ЗМІ поширили інформацію, що президент Володимир Зеленський нібито вирішив звільнити Валерія Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ. Незабаром ці відомості спростували. 

Ходили чутки, що нібито між президентом та головнокомандувачем "пробігла чорна кішка" після скандальної статті Залужного у The Economist. У матеріалі він стверджував, що війна в Україні переходить у позиційне протистояння, і це вигідно РФ.

Заступник очільника Офісу президента Ігор Жовква розкритикував статтю Залужного - стверджував, що військові не повинні коментувати для преси ситуацію на фронті та робити певні оцінки ситуації, оскільки це полегшує роботу ворогу.

Вас також можуть зацікавити новини: