Експерт пояснив, до чого призведе руйнування Кримського мосту / фото Telegram-канал "Кримський вітер"

Значне пошкодження або руйнування незаконно збудованого між Росією та окупованим Кримом Керченського мосту призведе до того, що російськи загарбники не зможуть забезпечувати свої війська на півдні України. Натомість ті російські окупанти, що перебуватимуть в Криму, опиняться у пастці, бо не матимуть шляхів для відступу.

"Якщо знищити Кримський міст, то відразу відрізається на 30% логістика — забезпечення того угруповання військ, яке знаходиться на території Херсонської, Запорізької областей і намагається зараз там протистояти наступу українських військ. Також обрізається забезпечення угруповання, яке знаходиться на території Криму. У Збройних сил України достатньо сил і засобів для того, щоб поступово обрізати логістику на кордоні Криму і Херсонської області, руйнуючи там мости – і автомобільні, і залізничні", – пояснив в ефірі телеканалу FREEДОМ військовий експерт Валерій Рябих.

Крім того, це стане і демотиваційною складовою для окупаційних військ РФ, які перебуватимуть на материковій частині України. За словами Рябиха, подальший відступ до Криму стане для росіян "пасткою, в яку вони самі себе заженуть". 

Відео дня

Водночас він зауважив, що якщо Росія не зможе використати цю переправу, то окупований Крим стане для загарбників справжнім капканом.

"Для того, щоб створилася така ситуація, не обов’язково повністю руйнувати Керченський міст, потрібно тимчасово порушити його цілісність, ускладнити використання. Кілька ударів по мосту можуть призвести до того, що окупанти його не зможуть використовувати. Крим для противника з непотоплюваного авіаносця перетвориться на надійний капкан", – резюмував експерт. 

Вибухи на Кримському мосту 12 серпня

У суботу, 12 серпня, на Кримському мосту пролунали вибухи. Це сталося вже втретє від початку вторгнення РФ в Україну (вперше "бавовна" сталася 8 жовтня 2022 року, вдруге – 17 липня 2023 року).

Зазаначається, що цього разу вибухів було не менше восьми. В районі мосту спостерігалося серйозне задимлення. Окупанти заявляли, що використали "димову завісу", але над мостом виднівся і чорний дим.

Крім того, росіяни перекривали рух мостом. Через певний час його відновили – щоправда, ненадовго. Ввечері у російських ЗМІ повідомляли, що на вʼїздах на міст утворилися величезні черги. Так, вʼїзду на міст з боку півострова очікували понад 700 автомобілів, а з боку Кубані – понад 560.

Вас також можуть зацікавити новини: