Втрата Кримського мосту не призведе до кризи в РФ - Олевський / фото Telegram-канал "Кримський вітер"

Кримський міст, який поєднує тимчасово окупований Крим та материкову Росію, є важливим стратегічним обʼєктом не лише для країни-агресорки, але й для президента РФ Володимира Путіна особисто. Проте ані руйнування незаконно збудованої переправи, ані деокупація українського Криму не призведе до появи кризи всередині самої Росії.

Про це в ефірі "24 каналу" сказав російський опозиційний журналіст, редактор видання "The Insider" Тимур Олевський. Він зауважив, що "бавовна" в Криму вже не є для окупантів великою несподіванкою, а лише свідчить про те, що півострів звільнять від загарбників. На його думку, якби такі удари трапилися раптово, криза статися могла б.

За словами Олевського, Путін не лише впливає на російське суспільство, але й залежить від його думки. Тому він формує якесь уявлення про реальність, аналізує реакцію людей і діє так, як вони хочуть. 

Відео дня

"Якщо зараз раптом в людях "посіється" думка, що втрата Криму і мосту разом з ним можлива, то це і справді може статися. Поки це було неможливо – він за це тримався. Але якщо з’явиться думка, що Крим "не наш", то це, можливо, і для Путіна перестане бути такою "священною коровою", за яку треба битися. Інакше йому б сказали: який ти цар, якщо не стримуєш свої царські обіцянки", – вважає журналіст.

Олевський припускає, що у цьому російському диктаторові допоможе пропагандистська машина, яка намагатиметься "відбілити" програш Путіна і стане просувати чергові розповіді та казки про те, що "все за планом".

Вибухи на Кримському мосту

Вдень 12 серпня в районі Кримського моста вже втретє від початку повномасштабної війни РФ проти України пролунали вибухи. Їх було не менше восьми. Рух переправою перекрили, там спостерігалося серйозне задимлення. Крім того, в мережі зʼявлялася інформація про пошкодження мосту. 

В окупаційній адміністрації традиційно заявили, що "спрацювала ППО". Нібито збили дві ракети. Згодом рух мостом відкрили, але ненадовго – потім його знову закрили.

Тепер же росіяни повідомляють про величезні черги. Зазначалося, що в'їзд на Кримський міст з боку півострова очікують понад 700 автомобілів, а з боку Кубані – понад 560.

Вас також можуть зацікавити новини: