Втрат серед українських бійців немає / фото УНІАН

На Донбасі з початку доби окупанти 6 разів обстрілювали позиції Об’єднаних сил, втрат серед українських бійців немає.

Про це йдеться у вечірньому зведенні прес-центру штабу операції Об’єднаних сил.

Також зазначається, що під час обстрілів збройні формування Російської Федерації застосовували заборонені Мінськими домовленостями міномети 120-го калібру, а також озброєння БМП, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Відео дня

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", неподалік Мар’їнки, ворог двічі відкривав вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. А поблизу Талаківки – ще й з мінометів 120-го калібру. По оборонцях Гнутового противник застосовував ручні протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю.

Читайте такожОкупанти повернули тіло загиблого під Зайцевим українського воїна

Поруч з Новолуганським, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", агресор обстрілював захисників України з озброєння БМП та автоматичних станкових гранатометів.

За поточну добу втрат у лавах Об’єднаних сил внаслідок ворожих обстрілів немає.

"Підрозділи Об’єднаних сил своєчасно реагували на ворожі збройні провокації та прицільним вогнем по позиціях агресора змушували відмовитися від продовження обстрілів. Втрати противника уточнюються", - наголошується у зведенні.

На ділянках розведення №1, №2 та №3 обстрілів не зафіксовано.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою, наголосили у штабі.

Як повідомляв УНІАН, 14 липня збройні формування Російської Федерації 18 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому протитанкові ракетні комплекси, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Внаслідок ворожих обстрілів, семеро українських захисників отримали поранення.