На дії противника нашими воїнами надано адекватну відповідь / фото REUTERS

Протягом минулої доби, 11 березня, в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації 4 рази порушили режим припинення вогню.

Про це повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Схід», неподалік населеного пункту Пищевик, противник відкривав вогонь у бік наших позицій з автоматичних станкових гранатометів, а поблизу Талаківки – зі стрілецької зброї.

Також бойовики з гранатометів та стрілецької зброї обстріляли позиції неподалік Новозванівки, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ». Внаслідок ворожого вогню один військовослужбовець отримав осколкове поранення. Стан його здоров’я - задовільний. Бійця доставили до лікувального закладу.

На дії противника нашими воїнами надано адекватну відповідь. Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.

Читайте такожБойовики на Донбасі поранили українського військового

У штабі ООС кажуть, що метою дій окупантів, як і у попередні дні, було провокування ЗСУ на відкриття вогню у відповідь та подальшого звинувачення в обстрілах населених пунктів та об'єктів цивільної інфраструктури тимчасово окупованих територій.

Зокрема, російські найманці здійснили низку провокацій в районі населених пунктів Золоте 4 та Новозванівка Луганської області.

«У підсумку, створено штучну напруженість навколо ділянки розведення Золоте, в межах якої російсько-окупаційні війська вже другий місяць поспіль проводять роботи невизначеного характеру, про що систематично повідомляється у звітах СММ ОБСЄ», - йдеться у повідомленні.

Від початку поточної доби, 12 березня, було зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню. Зокрема, поблизу населеного пункту Піски збройні формування Російської Федерації відкривали провокаційний вогонь зі стрілецької зброї.

Вас також можуть зацікавити новини: