Чи буде наступ на Україну з Білорусі / фото t.me/modmilby

Останнім часом знову актуалізувалася тема можливого наступу на Україну з боку Білорусі. Зокрема, з'явилася інформація про те, що Олександр Лукашенко проводить приховану мобілізацію, а у селах уже роздають повістки.

Проте всі ці заходи є інформаційним вкиданням і проводяться з метою відтягнути українські війська на північний напрямок.

Таку думку в інтерв'ю OBOZREVATEL висловив військовий експерт Владислав Селезньов.

Відео дня

"Цілком очевидно, що Лукашенко всіляко петляє, щоб реально не залучити свої сили й засоби для участі в цій так званій "спеціальній військовій операції", попри колосальний тиск на нього з боку Володимира Путіна. Тому Лукашенко вже 24-й тиждень поспіль проводить масштабні навчання на всіх полігонах, він брязкає зброєю, він активно роздає боєприпаси та озброєння для путінської армії. Він імітує дуже бурхливу діяльність. Але робить це, щоб уникнути безпосередньої участі своїх збройних сил у цьому конфлікті. Тому що цілком очевидно, що силовики, армія сьогодні є основою його підтримки. Втрата такої бази спричинить наслідки для Лукашенка", - вважає експерт.

За його словами, імітація бурхливої діяльності в Білорусі продовжуватиметься.

"Акцент є цілком очевидним: щоб українські Сили оборони тримали певний комплект сил і засобів на північних кордонах нашої держави, а не перекидали ці сили та засоби на інші, не менш важливі, ділянки фронту", - наголосив Селезньов.

Участь Білорусі у війні проти України

З перших днів повномасштабного вторгнення РФ в Україну Олександр Лукашенко надав Путіну територію країни як військовий полігон. Саме з Білорусі рушили перші танки окупантів на північ України.

Зараз російські окупанти використовують повітряний простір Білорусі для завдання ракетних ударів по українських містах.

Білорусь ремонтує для окупантів розбиту військову техніку, служить "хабом" для перекидання техніки для посилення сил окупантів в Україні, а також дозволила розмістити у себе іранські дрони.

На думку аналітиків, загроза з боку Білорусі буде зберігатися до кінця року.

При цьому Міноборони Білорусі публікує фотографії та відео прибуття російських військових, яких населення Білорусі нібито зустрічає "хлібом-сіллю". Лукашенко звинуватив Україну в підготовці нападу на Білорусь і ухвалив рішення про створення спільного з Росією угруповання військ.

Білоруські ЗМІ з посиланням на анонімні джерела повідомили, що Лукашенко ухвалив рішення про проведення прихованої мобілізації в Білорусі для доукомплектації бойових частин.

Вас також можуть зацікавити новини: