Окупанти завдали масованого ракетного удару по Україні / фото ДСНС

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко дав попередню оцінку масованому ракетному удару російських окупантів по Україні цієї ночі.

"Удар наносився по декількох містах, Львову, Рівному, Києву. Ракети були спрямовані групами, які дооб'єднувалися, або розділялися. Тобто, щодо тактики пусків, окупанти експериментували зі спробами прориву ППО та виконання одночасно кількох завдань", - зазначив експерт.

Коваленко підкреслив, що в Рівненській області зафіксоване влучання в об'єкт енергетичної інфраструктури - перший за довгий час після припинення цілеспрямованих ударів по енергетиці.

Відео дня

"Не виключено, що цей наліт може бути початком низки ударів по енергетичній інфраструктурі, хоча до опалювального сезону далеко і скоріше це проба пера, або фальстарт", - поділився міркуваннями експерт.

Крім того, аналітик зазначив, що з урахуванням останнього удару ракетами Х-101/555 18 вересня, можна говорити про застосування накопиченого БК. Він зазначив, що якщо раніше авіація окупантів застосовувала ракети строго з графіком їх виробництва, то у вересні вони явно вийшли з цього графіка, "тобто були взяті КРАБи з накопиченого боєкомплекту".

"Особливо на себе звертає увагу кількість застосованих ракет. Був використаний не тільки накопичений боєкомплект, але і максимальний навантажувальний потенціал Ту-95МС, що мають проблему зі зносом і ресурсом. Тобто, командування окупантів цьому удару надавало особливого значення і результат навряд чи їх задовольнив", - підсумував аналітик.

Ракетний удар по Україні 21 вересня

Рано вранці в Україні прозвучала масштабна повітряна тривога, яка тривала майже 2 години. Спочатку ППО почала працювати в Черкаській області, потім - у Києві. Крім того, зафіксовані "прильоти" в Харкові і Рівному. Також ворог бив по Херсону.

Вас також можуть зацікавити новини: