По Чернігівщині активності ворожих ДРГ не фіксується / фото t.me/mod_russia

Російські окупанти продовжують використовувати диверсійно-розвідувальні групи для заходу на територію України, особливо їх багато в Сумській області. Про це сказав речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко на брифінгу.

"Найбільш активний напрямком, де ворог продовжує використовувати свої диверсійно-розвідувальні групи, залишається Сумщина", - сказав він.

При цьому додав, що раніше була активність ворожих ДРГ і по Харківській області, але за останній час вона знизилась. За його словами, по Чернігівщині також активності ворожих ДРГ не фіксується.

Відео дня

"А от Сумська область залишається для них якоюсь пріоритетною. Бо фактично по кілька ворожих диверсійно-розвідувальних груп протягом тижня викриваються. Не можна казати, що вони заходять, чи намагаються заходити щоденно, але по кілька груп за тиждень, за останній час -  така їхня активність", - розповів Демченко.

ДРГ на Сумщині

27 січня 2024 року російська розвідувально-диверсійна група зранку цинічно стратила людей з Хотинської громади Сумської області. 

Начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх повідомив, що росіяни розстріляли брата та сестру, які проживали у селі Андріївка, яке розташоване у 5-кілометровій прикордонній зоні з РФ.

Він звернувся до жителів 5-кілометрової зони з проханням про евакуацію. При цьому  При цьому нагадав, що лише так можна врятувати своє життя від окупантів та висловив співчуття близьким страчених українців. 

Вас також можуть зацікавити новини: