Дикий нагадав, що в України на фронті були дві критичні проблеми / фото 148-ма окрема артилерійська бригада

Допомога від партнерів, в тому числі США, вже в дорозі, а на фронті вже запрацювала українська артилерія, бо задіяні недоторканні запаси. Про це сказав військовий експерт, ветеран АТО Євген Дикий в інтерв'ю "Українському радіо".

Він зазначив, що допомога надійде дуже швидко в Україну.

"Поки доїжджає те, що в дорозі, то ми вже дозволили собі розпакувати деякі запаси, які до цього були недоторкуванними. Ми залишали якийсь НЗ на випадок прориву фронту. А тепер, коли ми вже бачимо, де саме ящики із новими снарядами в дорозі, то цей НЗ ми можемо дозволити собі використати. Артилерія оживає вже зараз. Бог війни повертається і це дуже багато на що вплине. Як простий піхотинець скажу, що воювати, коли в тебе є прикриття артилерії і без цього, то це дві дуже різні війни", - наголосив Дикий. 

Відео дня

За його словами, допомога в дорозі і вона "почне змінювати ситуацію вже буквально днями". Але при цьому наголосив, що ніяка зброя не воює сама. Він нагадав, що в України на фронті були дві критичні проблеми: відсутність снарядів в необхідній кількості та нестача людей.

Дикий сказав, що снаряди доїжджають, а з укомплектованістю підрозділів людьми поки нічого не змінилося. За його словами, зі снарядах ми не могли самі вирішити питання і нам допомагали партнери.

"Але, що стосується людей, то ні Петр Павел (президент Чехії – УНІАН), ні Джо Байден ( президент США – УНІАН) нам людей не дадуть. Людей маємо мобілізувати ми", - наголосив експерт.

Дикий зазначив, що сьогодні важко відповісти скільки російські окупанти ще зможуть триматися на "м’ясних" штурмах.

"За попередніми оцінками, десь в квітні вони мали видихнутися, не на завжди, але в них мала настати оперативна пауза, поки вони нагребуть оцих 300 тисяч мобіків. Цього не відбулося. Тобто ми десь щось не дооцінили по їхній можливості поповнювати втрати. Ми не бачимо в них формувань якихось нових резервів, нових ударних груп. Оці всі байки про 85 тисяч навпроти Сум, то все їх інформаційні операції. Реально там не 85 тисяч, а 8,5 тисяч. Відчуйте різницю. Але поповнювати втрати на фронті вони поки спромоглися. Хоча, за більшістю оцінок, в тому числі і за моїми, в квітні вже мали видихнутися. Тобо до кінця пазлик не складається", - додав Дикий.

При цьому зазначив, що, з практичної точки зору, краще переоцінити ворога, аніж недооцінити.

"Тому, для прийняття рішень, краще будемо виходити з того, що в них паузи може і не бути взагалі. Якщо вони на якийсь момент видихнуться, то ми цьому порадіємо. Аде давайте виходити з того, що вони можуть тиснути хоча б так як зараз", - зазначив експерт.

Війна в Україні - прогнози Дикого

Як повідомляв УНІАН, військовий експерт Євген Дикий говорив, що в Росії на сьогодні велика проблема з мобілізацією, і десь на квітень загарбники "видихнуться", а може навіть і швидше.

Він зазначав, що в РФ величезна проблема - вони поки "затикають дірку" добровільною мобілізацією, тобто підписують контракти. Також почали робити облави в місцях, де живуть нелегальні мігранти, і ставлять їх перед вибором - або сідати у в’язницю за нелегальне перебування в Росії, або підписувати контракт на "СВО".

Вас також можуть зацікавити новини: