Олег Жданов пояснив ситуацію в Кремінній / фото УНІАН

Збройні Сили України продовжують штурмувати Кремінну. Втрата цього населеного пункту для росіян - обвал фронту в Луганській області.

"Ми штурмуємо Кремінну, і у нас є успіхи. А для російської армії втрата Кремінної - це ймовірність обвалу всього фронту в Луганській області. Це можливість для наших військ оточити угруповання в районі Соледара. Від Кремінної ми можемо піти на схід, на Старобільськ - а це пряма дорога на Луганськ", - відзначив військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю виданню Обозреватель.

При цьому він зазначив, що якщо українські захисники звільнять від російських окупантів Кремінну, то потім підуть на Сєвєродонецьк і Лисичанськ.

Відео дня

"Тоді і Бахмутський напрямок опиняється в півкільці. Якщо ми беремо Кремінну і рухаємося далі на Сєвєродонецьк, буде загроза оточення російських військ. До речі, в районі Кремінної російські окупаційні війська кинули в бій найкраще, що є на сьогоднішній день, – десантні частини. Там вони намагаються застосовувати тактику зустрічного бою. Тобто, ми атакуємо і вони атакують", - підсумував Жданов.

Ситуація в Кремінній - що відомо

У Москві бояться, що ЗСУ звільнять Кремінну на Луганщині, тому перекинули туди кілька підрозділів десантників і танки, але ситуацію це не змінило.

За словами голови Луганської ОВА Сергія Гайдая, жорстокі бої йдуть у напрямку Сватове-Кремінна, а також на території Білогорівки.

Аналітики Інституту вивченяі війни заявили, що захисники України все ближче підходять до Кремінної. Наступ ЗСУ тривають, а рашисти не в силах тримати удар. 

Вас також можуть зацікавити новини: