Чорноморський флот РФ перейшов до оборони після "нальоту" на аеродром "Саки" / фото REUTERS

Чорноморський флот стояв поблизу Одеси і практично тероризував місто висадкою десанту. Через це Збройні сили України повинні були постійно там дислокувати війська.

Таку думку в ефірі 24 каналу висловив військовий експерт Павло Нарожний.

Відео дня

За словами експерта, першою вдалою операцією космічного масштабу ЗСУ стало потоплення крейсера "Москва", а потім - ще один великий російський корабель у Бердянську.

"Після цього російські кораблі відійшли від берега. Наразі вже немає загрози висадки десанту в Одесі" - наголосив Нарожний.

Тож таким чином українська армія змогла відвести війська РФ у морі для того, аби знизити напруження біля Одеси. Оперативна ситуація змінилась, додав військовий експерт.

Крім цього, ЗСУ позбавили армію окупантів можливості проведення розвідувальних операцій.

"Тож наразі не йде мова не про висадку десанту, а про те, що вони (росіяни - УНІАН) будуть обороняти Севастополь", – додав експерт.

Раніше, як писав УНІАН, західні ЗМІ повідомляли, що Чорноморський флот РФ перейшов в оборонну позицію після серії невдач. Вони заявили, що не менш як половина складу морської авіації Чорноморського флоту було виведено з ладу під час нальоту на авіабазу.

Зазначимо, що на думку Пентагона, позиції російських військ в Україні значно ослабли, прогресу їхнього просування немає.

Вас також можуть зацікавити новини: