Експерт розкрив велику проблему російських окупантів / фото ua.depositphotos.com

Російські окупаційні війська почали перекидати в район Бахмута, де тривають запеклі бої, найбільш підготовлені підрозділи, спецпризначенців та десантно-штурмові бригади. Проте відновлювати дійсно боєздатні та професійні підрозділи росіяни більше не можуть.

Як розповів в ефірі "24 каналу" військовий експерт Петро Черник, в окупантів великі проблеми з підготовкою так званих "елітних військ". За його словами, аби підготувати вмілого та професійного солдата, потрібно мінімум чотири місяці.

Проте експерт закликав не нехтувати тим фактом, що Росія має сильну "призовну компоненту". Він наголосив, що володіння базовими навичками управління зброєю – це те, що памʼятаєш практично все життя.

Відео дня

"Якщо свого часу були правильно засвоєні ці навички, то, щоб відновити їх, потрібно буквально кілька тижнів, а буває що і кілька днів", – зауважив Черник.

Наразі росіяни не можуть готувати війська так, як це робилося їх до початку повномасштабного вторгнення в Україну. Черник наголосив, що справді підготовлений контингент окупаційних військ переважно ліквідували в перші місяці повномасштабної війни.

"Однак рештки боєздатних підрозділів в них ще є, їх не так вже й мало, і ще доведеться добре попрацювати, щоб їх знищити", – резюмував експерт.

Втрати Росії в Україні

Станом на ранок 17 квітня 2023 року від початку повномашстабного вторгнення в Україні російські окупаційні війська втратили 182 660 загарбників. Зокрема, 590 росіян знищили протягом останньої доби. 

Протягом 16 квітня девʼятьох росіян ліквідували воїни Військово-морських сил ЗСУ. Також завдяки влучній роботі українських морпіхів окупанти втратили мінометний розрахунок.

Окрім безповоротних, росіяни також несуть величезну кількість санітарних втрат. За словами мера тимчасово окупованого Мелітополя Івана Федорова, ії 90% медзакладів в окупації вже використовуються як шпиталі для російських військових. Поранених загарбників складають навіть у школах.

Вас також можуть зацікавити новини: