Росіяни стягують під Бахмут ТОС "Сонцепік" / фото Генштабу ЗСУ

Перекидання росіянами важких вогнеметних систем "Сонцепік" та десантників під Бахмут Донецької області пов'язана з їхніми невдалими спробами прорватися на самих "гарячих" напрямках фронту.

"Вони зараз у Бахмут стягнули саму боєздатну, останню кадрову штурмову піхоту, яка є у збройних силах РФ. Контрактники з числа десантників. Їх вже розбавляють мобілізованими, але поки що кістяк там зберігається контрактний", - зазначив військовий експерт Олег Жданов.

За його словами, щоб посилити десантників, російським командуванням ухвалено рішення передати їм ТОС-1А "Сонцепік".

Відео дня

"До цього ТОС перебували на балансі військ хімічного, біологічного та радіаційного захисту. А зараз ухвалено рішення про те, щоб їх передати у повітряно-десантні війська. Це говорить про те, що вони збираються максимально посилити можливості ПДВ. Швидше за все, це пов'язано з невдалими спробами на ділянках Лиманського, Бахмутського, Авдіївського, Мар'їнського напрямків. Швидше за все, саме з цим пов'язана передача важких вогневих систем. Так, це ускладнить ситуацію, але я сподіваюся, що наш Генеральний штаб вживе відповідних заходів, щоб зустріти ці "Сонцепіки" у всеозброєнні", - заявив Жданов.

ТОС "Сонцепік" стягують під Бахмут - що повідомлялося

Нагадаємо, раніше Жданов насторожував заявою, що ситуація у Бахмуті Донецької області залишається критичною, і росіяни змінюють тактику та стягують туди ТОС "Сонцепік".

До цього Інститут вивчення війни, посилаючись на геолокаційні відео, попереджав, що армія РФ могла перекинути на Бахмутський напрямок вогневу систему "Сонцепік".