Російська влада могла "закрутити гайки" військовим кореспондентам, дізналися аналітики / фото REUTERS

Кремль міг активізувати свої зусилля, спрямовані на просування самоцензури серед російських мілітарі-блогерів і військових кореспондентів, які висвітлюють війну в Україні.

У Москві затримали, а потім випустили відомого російського воєнкора-пропагандиста Семена Пегова, який працює на Telegram-канал WarGonzo, повідомив американський Інститут вивчення війни.

За даними WarGonzo, Пегов затриманий через те, що у стані сп'яніння погрожував адміністратору готелю.

Відео дня

"...Пегов – досвідчений військовий журналіст, а WarGonzo має великі зв'язки з російськими військовими і доступ до російських військових операцій на Донбасі в 2014 році, в Сирії в 2015 році та (загалом – Ред.) в Україні в 2022 році", – наголошується в повідомленні.

ISW в липні повідомляв, що російська влада прагне заохочувати самоцензуру серед мілблогерів, які підривають зусилля Кремля щодо зображення війни з Україною як "переможної". Деякі військові блогери відверто повідомляли, що російські війська в Україні погано працюють.

"Кремль досі не перейшов до затримання мілблогерів за їхні репортажі. Затримання Пегова – якщо воно пов'язане з його репортажами в Україні – стало б значним кроком у зусиллях Росії для контролю над російським інформаційним простором", - підкреслили в Інституті.

Нагадаємо, РФ почала агресію проти України навесні 2014 року – захопила Крим і вдерлася на частину Донбасу. Кремль також дав старт інформаційній війні – російська сторона не раз поширювала фейки про українців.

Рано вранці 24 лютого поточного року російські війська здійснили повномасштабне вторгнення в Україну.

Російська пропаганда продовжила смішити цивілізований світ "сюжетами з передової". Пропагандист Семен Пегов створив екшн нібито з передової – давав команду окупантам відкрити вогонь.

Вас також можуть зацікавити новини: