Колаж УНІАН / Скриншот, фото 128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада

Україна має два дуже різних сценарії розвитку війни у 2024 році, події розвиватимутися залежно від рішення Конгресу Сполучених Штатів Америки. Таку думку висловив екскомандир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий в ефірі 24 каналу.

Перший сценарій реалізується у тому випадку, якщо республіканці та демократи дійдуть до згоди та з березня погодять Україні допомогу на рівні минулого року. "В такому разі нам не вигідно ставати в глуху оборону, а вигідно надалі наступати, максимально знищувати російську армію і користуватися тим вікном можливостей, яке ми створили у 2023 році", - сказав ветеран.

Дикий зазначив, що проблеми, які є в українській армії, не відміняють проблем в російській: окупаційні війська зношені боями 2023 року, вони мають проблеми з технікою, особовим складом та БК. Крім того, Україна знищує російську техніку значно швидше, ніж окупаційний військово-промисловий комплекс встигає виробляти.

Відео дня

"Якщо тільки поновлюється постачання БК від Штатів, нам треба перти вперед, нам треба максимально їх нищити. Але для цього потрібно ще й друга умова - крім БК потрібні люди," - підкреслив він.

Другий сценарій може реалізуватися, якщо у Конгресі не зможуть дійти згоди. В такому разі єдиною українською стратегією 2024 року стане глуха оборона.

"Закопуватися, відбивати атаки, максимально перемелювати при цьому орків і чекати зміни ситуації. І, звичайно ж, мобілізувати не тільки людей, мобілізовувати наші фінанси, промисловість і максимально вкладатися в те, щоб виробляти свою зброю", - підкреслив він.

Затримка допомоги від Штатів: що відомо

Нагадаємо, Білий дім неодноразово наголошував, що Україні терміново необхідна додаткова військова допомога. Американський президент Джо Байден звернувся з відповідним запитом до Конгресу.

Республіканці відмовляються погодити фінансування. Вони вимагають, щоб спочатку адміністрація Байдена пішла на реформування прикордонної політики.

Минулого тижня Байден зустрівся з лідерами Конгресу. За даними ЗМІ, тепер адміністрація президента працює над пошуком двопартійної угоди з фінансування та політики на кордоні.

Вас також можуть зацікавити новини: