Байден взявся за вирішення питання про допомогу Україні / фото REUTERS

Президент США Джо Байден запросив лідерів Конгресу на зустріч у Білому домі, щоб обговорити свій запит на фінансування України, Ізраїлю та кордону.

Президент і його помічники попередили, що відмова схвалити фінансування може принести перемогу президенту РФ Володимиру Путіну, чиї війська вторглися в Україну два роки тому, пише The New York Times

На питання журналістів про те, чи є запрошення Байдена сигналом про те, що Білий дім може запропонувати республіканцям щось нове, прес-секретар Білого дому Карін Жан-П'єр відповіла, що переговори "тривають". "Ми вважаємо, що все йде добре, і хочемо побачити двопартійну угоду...",- зазначила вона.

Відео дня

У зв'язку з цим видання нагадало, що на вихідних Байден заявив, що готовий піти на поступки в питанні кордону.

Зустріч в Білому домі стане першою особистою бесідою між Байденом і лідерами Конгресу за останні кілька місяців. А помічники президента із законодавства та нацбезпеки вели переговори зі своїми колегами на Капітолійському пагорбі ще до різдвяних канікул.

Білий дім перебуває під зростаючим тиском з боку лідерів обох партій, які вимагають вирішення міграційної кризи в США.

Допомога США Україні

Наприкінці 2023 року США надали новий пакет військової допомоги Україні на суму $250 млн.

При цьому Білий дім ще в 2023 році запросив у Конгресу додаткову фінансову допомогу Україні та Ізраїлю, проте запит так і не був схвалений. Перед новорічними святами республіканці пішли на канікули без остаточного голосування. Наріжним каменем стало питання безпеки американського кордону. 

Вас також можуть зацікавити новини: