Перед початком війни було визначено 3 варіанти розвитку подій  / фото REUTERS

Перед початком війни українська сторона визначила три можливих варіанти розвитку подій у випадку нападу Росії. Однак навіть мінімальна ціль окупантів в Україні не буде досягнута.

Про це заявив член Комітету Верховної Ради з нацбезпеки та оборони Федір Веніславський.

За словами Веніславського, перший варіант – окупація Росією фактично усієї України. 

Другий варіант – захоплення Півдня та Сходу, які б повністю ізолювали нашу державу від Чорного моря. Можливо, росіяни б навіть зробили лінію розмежування по Дніпру.

Третій варіант – окупація Донецької та Луганської областей й створення сухопутного коридору до Криму через часткове захоплення Херсонщини та Запоріжжя.

"Перша стратегічна ціль Росії провалилася. ЗСУ викинули їх за межі Київщини, Чернігівщини, Сумщини, Житомирщини. Зараз на Миколаївщині йдуть бої й наші, скажімо так, тіснять ворога", – розповів нардеп.

Зважаючи на це, перший та другий варіанти окупанти не змогли виконати. Тому у них залишилося ще 2: або повна окупація Донеччини й Луганщини, або часткове захоплення Запорізької та Херсонської областей, щоб з'єднати Ростовську область по суходолу з Кримом.

Втім, за словами Веніславського, Збройні Сили України про це знають і розуміють, як протидіяти окупантам. Тому є сподівання, що росіяни не зможуть досягнути своїх навіть мінімальних цілей в Україні.

Нагадаємо, битва за Донбас де-факто вже почалась, Росія направляє туди всі сили. Від дій ЗСУ на Сході залежить результат як мінімум етапу війни.

Вас також можуть зацікавити новини: