Давид Арахамія / фото УНІАН

Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що президент РФ Володимир Путін влаштував ескалацію біля кордону з Україною заради діалогу з американським колегою Джо Байденом. При цьому він припускає, що ймовірність збройного конфлікту близька до нуля.

Таку думку він висловив в ефірі каналу "Україна 24".

Те, що відбувається біля кордону, Арахамія назвав "демонстрацією сили, яка відбувається не для України". За його словами, "Путін показує, що він серйозний гравець як у Східній Європі, так і в Сирії і так далі, виводить на діалог президента США для того, щоб вони поговорили про геополітику".

Відео дня

Читайте такожТаран прогнозує суттєве зростання чисельності військових РФ біля кордону України

"Сама логістика перекидання всіх цих військ коштує чималих грошей. Зосереджено трохи більше 100 тис. живої сили, і вони там періодично переїжджають, показуючи авіацію, артилерію, бронетехніку. На щастя, особливо сильних провокацій на фронті немає, є регулярні порушення режиму припинення вогню. Ми сприймаємо це як сигнал нашим ЗСУ бути в повній бойовій готовності. Ми, звичайно, всі розраховуємо на позитивний сценарій, будуть досягнуті якогось роду угоди, але, тим не менш, завдання армії захищати", - зазначив він.

Нардеп вважає, що"ймовірність збройного конфлікту близька до нуля".

"Але при цьому є геополітична ситуація, коли разом з нами виступає вся Західна Європа і США, Британія. По-перше, тому що Будапештський меморандум, по-друге, всі визнали окупацію Криму знаком конкретної агресії, ввели санкції, на Донбасі та ж сама ситуація. Навіть якщо всі ці країни не хочуть сваритися з агресивним сусідом, вони самі себе помістили в рамки, де вже неможливо від цього відхреститися", - додав Арахамія.

Вас також можуть зацікавити інші новини: