Генштаб розкрив ситуацію на фронті / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Упродовж доби російські окупанти атакували одразу на декількох напрямках ділянки фронту.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні. Зокрема, як зазначається, протягом доби зафіксовано 71 бойове зіткнення. так, на Куп’янському напрямку ворог 4 рази атакував наші позиції в районі населеного пункту Новосергіївка Харківської області, на Лиманському напрямку Силами оборони відбито 3 атаки в районах населених пунктів Невське Луганської області та Терни Донецької області. 

Водночас, як поінформували в Генштабі, на Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 19 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області, Виїмка, Роздолівка, Часів Яр, Новий, Кліщіївка Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався покращити тактичне положення. 

Відео дня

"На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 9 атак в районах населених пунктів Семенівка, Новобахмутівка, Очеретине, Новокалинове, Первомайське Донецької області, де ворог, за підтримки авіації,  намагався витіснити наші підрозділи із займаних рубежів. На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Водяне, Побєда, Новомихайлівка Донецької області, де ворог, за підтримки авіації,  15 разів намагався прорвати оборону наших військ. На Оріхівському напрямку ворог, за підтримки авіації, 3 рази атакував позиції наших захисників в районах Старомайорського Донецької області", - йдеться у повідомленні.

Крім того, в Генштабі зазначили, що на Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру витіснити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби, за підтримки авіації, здійснив 2 безуспішні атаки на позиції наших військ в районі населеного пункту Кринки Херсонської області. 

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 8 районах зосередження особового складу противника. 

Війна в Україні - останні новини

Як повідомляв УНІАН, вранці ворог вдарив ракетами по місту Чернігову. За попередніми даними, унаслідок атаки загинуло 17 осіб, понад 60 осіб постраждали, із них 2 дитини, врятовано з-під завалів 3 особи. 

Пошуково-рятувальні роботи тривають.

Внаслідок ворожого удару смертельне осколкове поранення дістала 25-річна лейтенант поліції Аліна Миколаєць. Вона перебувала вдома на лікарняному, коли ворог завдав ракетного удару по густонаселеному житловому району Чернігова.

Вас також можуть зацікавити новини: