Окупанти у Вовчанську розстрілюють мирне населення / фото t.me/mod_russia

Головний патрульний Вовчанського відділку поліції Олексій Харківський наголошує, що російські окупанти розстрілюють цивільних у Вовчанську. Про це він сказав в ефірі КИЇВ24, відповідаючи на запитання щодо оперативної ситуації з евакуацією.

"Існують факти того, що були розстріляні люди, які намагалися перейти через річку Вовча, яка розділяє зараз, по той бік точаться вуличні бої. Сили оборони намагаються відтісняти ворога від міста Вовчанська", - зауважив Харківський.

Водночас, підкреслив він, усе одно людям доводиться прориватися з тих вулиць, які опинилися під контролем росіян.

Відео дня

"І вони потрапляли під обстріли. Вже існує декілька фактів про розстріл цивільних. Дані відомості внесено до ЄРДР, зараз триває розслідування. Але все одно деякі люди прориваються з того боку, виходять. Вчора ми забрали таких вісім осіб, які перейшли на цей бік", - розповів поліцейський і наголосив, що в місті залишатися вкрай небезпечно.

Ситуація на Харківщині

Як повідомляв УНІАН, раніше засновник спецпідрозділу KRAKEN Костянтин Немічев зазначив, що російські загарбники намагалися створити загострення по всій лінії державного кордону в Харківській області та ослабити ресурси України.

"Не виключаю, що хвилі загострення ще будуть. Будуть намагатись штурмувати інші ділянки кордону, будуть м'ясні штурми в лоб у Вовчанську. Але, те що вони вже втратили - це раптовість. Її вже не буде. Наші військові готові", - зауважив він.

Вас також можуть зацікавити новини: