Білоруси можуть не встигнути застосувати "Іскандер-М" / скриншот

Тактичну ядерну зброю, котру Росія може надати Білорусі, можливо знищити звичними засобами. В тому числі і за правилами конвенційної війни.

Як заявив офіцер Збройних Сил України Ігор Лапін в ефірі "Еспресо", втілити операцію в життя можна на місці розташування зброї.

"Я хотів би наголосити, що поки ядерна боєголовка не злетіла з ракетою, то вона є лиш шматком заліза. Можна назвати її ядерною брудною бомбою, або ще якось. Саме тому, сама по собі ядерна зброя до запуску та приведення в бойову готовність, є шматком заліза, який можна знищити конвенційними засобами. В тому числі диверсійними групами", - заявив Лапін.

Відео дня

Вибух спричинить забруднення великої території. Білорусь від цього може дуже постраждати.

"Вона не матиме великої вибухової сили, однак забруднить значну територію. Лукашенко саме на це і наражає Білорусь. Він може створити ще одну Чорнобильську зону на території Білорусі", - сказав офіцер ЗСУ.

Лапін наголошує, що тактична ядерна зброя є більшою загрозою для країн Заходу, адже може додатися ще одна держава з небезпечним зарядом.

"Розміщення тактичної ядерної зброї на території Білорусі несе більшу загрозу нашим західним партнерам. Оскільки ми вже маємо неадекватного сусіда з ядерною зброєю. І ми вже воюємо з Росією. А питання чи вступить Білорусь у війну, є вже іншою ситуацією, яку поки спрогнозувати важко", - додав офіцер ЗСУ.

Білорусь отримає ядерну зброю

Як повідомляв УНІАН 25 березня, Путін підтвердив плани щодо розміщення на території Білорусі ядерної зброї. У липні повинно завершитися будівництво сховища для розміщення ядерки. За словами Путіна, Росія допустила поширення ядерної зброї через те, що США так робить.

Російський посол заявив про те, що ця зброя територіально розташується біля кордону з країною НАТО.

4 квітня стало відомо, що білоруські військові розпочали навчання на території Росії. Вони приступили до вивчення комплексу "Іскандер-М", котрий може використовувати ядерний боєзаряд.

Вас також можуть зацікавити новини: