Коряк (ліворуч) - поліцейський, а тепер - розвідник / фото Українського свідка

Патрульні поліцейські перекваліфікувались на розвідку та знищують окупантів на околицях Бахмута. Відео з їхньою роботою на підступах до міста-фортеці опублікував проект "Український свідок".

Один з бійців-розвідників - Василь Коряк з позивним "Танцор". Він - командир  батальйону патрульної поліції міста Біла Церква. Він бував на фронті у 2015-2016 роках, воював на Маріупольському напрямку. У 2017-му потрапив до лав патрульної поліції. А після початку повномасштабного вторгнення РФ його підрозділ був у Миколаєві, у Харківській області, а тепер з побратимами захищають підступи до Бахмута.

Боєць розповів про Лиманський котел, в створенні якого він теж брав участь. "О*ки, яких ми брали в полон, м'яко кажучи, були здивовані, коли дізнавались, що ми патрульна поліція", — каже він.

Підрозділ показав виконання бойового завдання — відстежування позицій ворога дроном. Побачивши невелике скупчення живої сили ворога, один з військових каже: "На цих бомжів витрачати "Гради"? Та ні". Тому підрозділ розвідки шукає щось більш вагоме — ствольну артилерію та міномети. При цьому один дрон розвідує, а інший корегує. Після знаходження цілі розвідники передають координати та місце переміщення ворожої артилерії й ті починають відпрацьовувати.

Підрозділ має у своїй роботі певні успіхи. "Це знищення зброї — мінометів, АГС (автоматичний станковий гранатомет радянського зразка, який нараз стоїть на озброєнні російської армії), іншої техніки, а також живої сили противника", – розповідає командир групи розвідки Андрій Міщук. 

На відео можна побачити ураження живої сили російської армії. Військові коментують влучання — одному о*ку відірвало шолом, двом іншим упало за спину, себто під зад.

Розвідники зізнаються, що не всі коптери повертаються з бойового завдання: деякі з них літають по декілька місяців, а є такі, що забрати вже неможливо. "Коптер — це просто засіб ведення розвідки", — розповідає "Танцор" й додає: "Коли гине людина, це набагато гірше".

Бої за Бахмут

Вже кілька місяців тривають запеклі бої за Бахмут Донецької області. Російським окупантам дали завдання захопити це місто, попри їхні величезні втрати. За словами бійців ЗСУ, на Бахмутському напрямку окопи та лісопосадки всіяні трупами загарбників.

10 січня 2023-го українські захисники показали унікальні кадри, зняті на околицях Бахмута, за який йдуть жорстокі бої. ЗСУ чітко та злагоджено знищили ворога та захопили позиції росіян.

Попри посилення тиску на Бахмут, Росія навряд чи оточить місто найближчим часом, вважає розвідка Британії. Це пояснюється тим, що українські війська утримують стабільні оборонні рубежі в глибині та контролюють шляхи постачання.

Вас також можуть зацікавити новини: