Рашисти роблять висновки з помилок, вважає Глен Грант / фото REUTERS

Військовий експерт, полковник запасу армії Його Королівської Величності короля Чарльза III Глен Грант попередив про небезпеку: чим довше затягується війна - тим досвідченішими стають російські військові.

"Ми повинні зрозуміти, що чим довше Росія насправді воює, тим більша ймовірність, що рано чи пізно російські військові набиратимуться досвіду і з’являться справді компетентні бойові одиниці. Раніше у них була лише армія, користі з якої виявилось мало. Але зараз ми боремося не лише з армією, ми боремося з людьми, які стають більш професійними. Мова йде не про зеків, а про найманців. Все більше і більше приватних армій прибуватимуть на передову, тому ми повинні бути дуже обережними", - сказав фахівець для телеканалу Еспресо.

Глен Грант додав, що чим довше ми даємо Росії можливість діяти, тим більша ймовірність появи хороших кадрів, можливо, навіть настільки хороших, як українські солдати, тому зараз дуже складний час.

Відео дня

"Ми повинні зберігати пильність, адже бачимо, що вони вчаться, і вчаться всіма можливими способами. Ми також повинні вчитися, щоб не відставати від них, а це означає, що ми маємо ставати кращими у нашій організації, у наших процесах, також у тому, як ми ведемо тактичну боротьбу", - підкреслив полковник.

Росія готується до серйозного наступу: що відомо

Володимир Зеленський раніше заявив, що наступні півроку будуть вирішальними у протистоянні з Росією. Водночас Олексій Арестович попередив, що у січні та лютому рашисти будуть активно наступати, щоб перехопити ініціативу на полі бою.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний також солідарний з думкою про те, що Росія готує велику кількість солдат для наступу. На його думку, рашисти спробують штурмувати столицю України.