Захисники України відбиватимуть атаки окупантів / фото Генштаб ЗСУ

Радник Офісу президента України Олексій Арестович дав прогноз щодо планів російських окупантів. На його думку, зима буде складною для ЗСУ, тому що армія РФ спробує перехопити ініціативу на полі бою.

"Я думаю, що вони до лютого готують достатню кількість підготовлених підрозділів, укомплектованих до 100 відсотків. Вони готуються перехопити ініціативу на фронті, завдавши кілька серйозних ударів по наших військах. Чи вийде у них це - невідомо. Але плани саме такі. Сюди ж ми повинні відносити "білоруську істерику". Багато людей бігають по колу і кричать "перевірка бойової готовності в Білорусі". Але бригада білоруського спецназу на кордоні налічує аж 12 БТГ. Вони просто нас відволікають", - сказав Арестович.

Радник ОП розповів, для чого в армію Росії вербують зеків.

"Вони спустили на фронт десятки тисяч ув'язнених. Влаштували санітарну чистку в'язниць так сказати. Водночас зеки виграли час, щоб армія РФ підготувала нові резервні підрозділи. Вони там зараз сповнені оптимізму і бадьорості. Вважають, що ситуація зміниться в кращу сторону в січні для них", - додав Арестович.

Цілі Путіна у війні проти України

Як констатував глава Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі, розв'язана Росією війна з Україною триває вже 10 місяців, і російський диктатор Володимир Путін зазнав невдачі на всіх напрямках. Українські захисники відбили атаку на Київ, відкинули росіян від Харкова в результаті контратаки, а потім витіснили їх і з Херсона. 

При цьому, на думку аналітиків, Путін, ймовірно, не відмовився від своїх максималістських цілей в Україні. Йдеться не лише про анексію нових територій, а й зміну режиму та ліквідацію спроможності України протистояти майбутнім атакам чи тиску Росії. 

Очікують, що бойові дії в Україні можуть активізуватися цієї зими. При цьому в Офісі президента прогнозують, що масовані обстріли критичної інфраструктури України продовжуватимуться.