Експерт вважає, що у РФ немає достатньо сил для наступу на Суми та Чернігів / фото з Facebook-сторінки Генштабу ЗСУ

Загрози наступу росіян на Суми та Чернігів на сьогодні немає, бо у ворога не вистачає для цього ресурсу. Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявив військовий експерт Сергій Грабський, коментуючи інформацію Державної прикордонної служби України про ймовірний наступ росіян на Сумському напрямку. 

"Треба розуміти, що у нас не існує спокійних ділянок кордону між РФ та Україною. Це зона постійних бойових зіткнень, діяльності розвідувально-диверсійних груп, постійних обстрілів, ракетних ударів та мінометних атак. І зміна формату, просто посилення інтенсивності бойових дій – це просто зміна характеру ведення бойових дій. Чи можливе якесь просування на Сумському напрямку? Ми говоримо не про наступ на Суми – для цього (у ворога – УНІАН) просто банально не вистачає ресурсів, а про якісь провокативні, відволікаючі дії – так, це можливо. В такому ж форматі, як це відбувається зараз на Харківському напрямку", - зазначив Грабський.

Він підкреслив, що активізація бойових дій на цьому напрямку можлива, але загрози для Сум "у тій кількості і якості військ, які там зосереджені, бути не може".

Відео дня

Так само, на його переконання, немає зараз загрози наступу на Чернігівському напрямку.

"Безумовно, плани щодо створення ударного угруповання у РФ існують, але ми робимо все можливе, щоб ці плани не були здійснені… Вони жодним чином не відмовляються від вторгнення на різних ділянках фронту. Але, якщо ми говоримо про ранок 22 травня, то безпосередньо сьогодні загрози атаки на Чернігівському напрямку не існує. Там просто не вистачає сил (у росіян – УНІАН), щоб це робити", - наголосив експерт.

Ймовірний наступ росіян на Сумщині – деталі

Учора, 21 травня, речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко заявив, що росіяни у будь-який момент можуть вдатися до наступу на Сумському напрямку, щоб ще більше розтягнути лінію фронту. 

Раніше очільник Головного управління розвідки України Кирило Буданов заявляв, що РФ планувала одночасно наступати на Харківському та Сумському напрямках. Однак не змогла реалізувати ці плани. 

Вас також можуть зацікавити новини: